Groene Community

De groene wijkcommunity in Kernhem wil graag samen met wijkbewoners de wijk groener en duurzamer maken. Wat ons betreft is Kernhem in 2030 energie neutraal. Doe jij ook mee? Met dit programma richten we ons op verschillende projecten die de wijk verduurzamen, maar ook verbinding en innovatie tot stand brengen.

Zonnepanelen Kernhem

Inkoop zonnepanelen

Twee keer per jaar organiseert de Groene Community een collectieve inkoopactie voor de aanschaf van zonnepanelen. Een werkgroep enthousiaste wijkbewoners zoekt naar de beste aanbieding, en samen zorgen we voor collectiviteit in deze actie. Zo hebben al ongeveer 50 huishoudens in Kernhem zonnepanelen aangeschaft.

4e7e7930-893d-11ea-8563-5573116a506c

Windenergie

Windenergie is één van de mogelijke opties om duurzame energie op te wekken. De vraag is nu of dit ook mogelijk is voor de wijk Kernhem. Een werkgroep van enthousiaste wijkbewoners zoekt samen naar antwoord op deze interessante vraag. Wellicht hebben we in de toekomst dus eigen Kernhem windenergie.

4dc08800-c82b-11ea-a7f7-035d5cc53984

Biodiversiteit

De Groene Community richt zich ook op het verbeteren van de biodiversiteit in Kernhem. Denk daarbij aan het realiseren van geveltuintjes, het maken en plaatsen van vogelhuisjes en insectenhotels en het collectief inkopen van regentonnen. Verschillende werkgroepjes in de wijk maken dit samen mogelijk.

fotovoltaische-modules-zonne-energiecentrale_29332-1692

Zonneveld Meikade

In samenwerking met de coöperatie Vallei Energie werken we aan de realisatie van een zonneweide op de Meikade. Als wijkbewoners kan je daar nu in investeren. Er is ook een gebiedsfonds ingericht waardoor opbrengsten van dit project beschikbaar kunnen worden gesteld voor duurzame projecten in de wijk.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Anouk en verantwoordelijk voor de Groene Community van Kernhem. Duurzaamheid is voor mij een erg belangrijk thema. Ik wil me graag inzetten voor een betere wereld. Samen met bewoners uit Kernhem kunnen we daarin echt een verschil maken denk ik.

Heb je vragen, opmerkingen of ben je gewoon erg enthousiast over de Groene Community in Kernhem? Anouk is net zo enthousiast, en vertelt je graag meer. Stuur een mail met je vragen, of maak een afspraak voor een bakje koffie of thee.