Collectieve inkoop zonnepanelen

Samen willen we Kernhem  energie-neutraal  maken, onder andere door zoveel mogelijk zonne-energie in de wijk op wekken! Je kunt op twee manieren meedoen: je kunt meedoen met de collectieve inkoop voor zonnepanelen op je eigen dak of je kunt investeren in Zonnecentrale Meikade.

Collectieve inkoop zonnepanelen

Op dit moment organiseert een aantal buren uit Kernhem een collectieve inkoop voor zonnepanelen. Op een burenbijeenkomst op 3 november zal het geselecteerde burenaanbod worden gepresenteerd. Omdat we de inkoop van zonnepanelen samen regelen is het voor jou makkelijker én voor iedereen voordeliger omdat samen inkopen inkoopvoordeel oplevert. Hoor er alles over op de informatieavond: dinsdag 3 november | Tijd: 19.30 - 20.15 in Het Kernhuis | Tijd: 20.30 - 21.15 Online via Teams

Zonnecentrale Meikade

Ligt je dak in de schaduw, woon je in een huurhuis, ben je meer stroom gaan verbruiken of ligt je dak al vol met zonnepanelen? Dan kun je op een andere manier toch meedoen! Al vanaf een klein bedrag kun je participeren in Zonnecentrale Meikade (naast Kernhem), Hoe meer mensen mee-participeren in Zonnecentrale Meikade, hoe meer geld er beschikbaar komt voor de wijkwedstrijd voor nieuwe groene projecten in Kernhem!

Collectieve inkoopacties in Kernhem

Collectieve inkoopacties zijn altijd mooi meegenomen. Ze ontzorgen en zorgen voor een mooie scherpe aanbieding. Wellicht is dit dus ook voor jou een mooi moment om na te denken over de aanschaf van zonnepanelen. Al twee keer eerder is er een inkoopactie geweest in de wijk Kernhem. 47 huishoudens hebben hierdoor nu zonnepanelen op hun dak liggen. De reacties vanuit de wijk waren erg positief.

De rol van KenHem Community

De groene wijkcommunity wil zich graag inzetten voor een energie-neutrale en duurzame wijk. Daarom zetten we ons als wijkbewoners in voor o.a. dit zonnepanelen project. Hoe meer mensen zonnepanelen aanschaffen, hou duurzamer onze mooie wijk Kernhem.

De informatieavond

Heb je interesse in deze collectieve inkoopactie, laat het ons dan gelijk even weten. Je kunt je aanmelden voor de meeting via onderstaande link. Het is mogelijk om de avond online en offline te volgen. Laat dit bij je aanmelding aan ons weten.

Meedoen met het buurtteam

Het buurtteam voor deze inkoopactie bestaat uit Dennis, Marlies, Jan Wout en Jeanette, (toekomstige) bewoners van de wijk Kernhem. Samen hebben zij leveranciers aangeschreven, offertes vergeleken en mensen enthousiast gemaakt om mee te doen. Vind je het leuk om mee te helpen met het bekend maken van de actie? Meld je dan aan:

Anton Snellen was onderdeel van het Buurtteam bij de eerste inkoopactie.

Bekijk ook andere opties

Op een andere manier investeren in zonnepalen? Bekijk de pagina van Zonneweide Meikade.